یکی از اساسی ترین مشکلات در طول نصب و بهره برداری از دوربین های مداربسته، وجود نویز در تصویر دوربین های مداربسته است.
در مشخصات هر دوربین، نسبت سیگنال به نویز (S/N Ratio) نوشته شده است. این عدد نشان دهنده میزان نسبت سیگنال تصویر به نویز موجود در تصویر است. نویز بر روی تصویر به صورت دانه های برفک مشخص خواهد شد. واحد این نسبت دسیبل (dB) است. حال اگر نسبت سیگنال به نویز دوربین شما ۵۲db باشد شما باید به ازای هر فیش BNC 3 دسیبل از این عدد کم کرده و به ازای میزان مسافتی که از کابل RG59 استفاده کرده اید (با توجه به کاتالوگ کابل) میزان نویز ایجاد شده توسط کابل را نیز کم کرده و در نهایت میزان نسبت نهایی را محاسبه کنید. برای اینکه نویز نداشته باشید این عدد ترجیحا نباید کمتر از ۴۰dB و به هیچ عنوان نباید به عددی کمتر از ۳۰dB برسد.
نسبت افت سیگنال و کیفیت تصویر
۶۰ dB عالی, هیچ نویز قابل تشخیصی وجود ندارد
۵۰ dB خوب, کمی نویز در تصویر وجود دارد اما کیفیت خوب است
۴۰ dB معقول, تصویر نسبتا خوب است اما همه جزئیات مشخص نیست
۳۰ dB تصویری ضعیف است با حجم زیادی از نویز
۲۰ dB تصویر غیر قابل استفاده است
انواع نویز در تصویر دوربین های مداربسته
نویز الکترونیکی: نویز الکترونیکی یکی از انواع رایج نویز در دوربین های مداربسته است. این نویز خود را معمولا به صورت نقاط ریز رنگی در تصویر نشان می دهد. این نویز معمولا به دلیل تقویت بیش از حد سیگنال تصویر در نور کم به وجود می آید.
نویز الکترومغناطیسی: نویز الکترومغناطیسی دیگر نوع رایج نویز در تصاویر دوربین مدار بسته است. این نویز خود را معمولا به صورت خطوط یا موج در تصویر دوربین نشان می دهد.
گاهی این امواج در طول صفحه دوربین حرکت می کنند. این نوع نویز می تواند به علت تاثیر امواج الکترومغناطیسی بر روی دوربین یا افت شدید سیگنال تصویر در طول انتقال به وجود آید.
13 روش اساسی برای رفع نویز تصویر دوربین های مداربسته
1.انتخاب مسیرهای صحیح برای سیم کشی ، داکت کشی، لوله گذاری
2.فراهم نمودن سیم های کواکسیال متناسب با مسافت و محیط
3.استفاده از کانکتورهای بی ان سی(BNC) باکیفیت بالاتر
4.استفاده از ترانس ها و منابع تغذیه باکیفیت تر و همچنین ترانس های جداگانه و مرکزی
5-نصب پایه دوربین و دوربین در محل مناسب بدون لرزش
6- انتخاب محل مناسب قراردادن ذخیره ساز DVR- NVR دور از دکل های فشار قوی
7-استفاده از دوربین ها و لنز های باکیفیت
8-از یک برق ثابت و بدون تناوب 220 ولت استفاده نمایید
9- در صورت امکان از سیم ارت استفاده کنید
10-متناسب ساختن نور محیط با دوربین خریداری شده
11-دورکردن لوازمی که نویز تولید میکنند از کواد ، سوئیچر ، دی وی آر و مانیتور
12- جابجایی دوربین از وسایلی که لرزش یا نویز ساطع میکنند.
13- دو یا چند تکه نبودن کابل تصویر ودر صورت اجبار استفاده از کانکتور مخصوص
درهنگام فراهم آوردن منابع تغذیه مرکزی یامجزا باید اطلاعات فنی همه دوربینهای مداربسته ولنزهای پروژه را درنظر گرفت.
با توجه به اندازه ولتاژ و آمپر مورد نیاز دوربین های مداربسته، منابع تغذیه را انتخاب می کنیم.
اگر اندازه آمپر ترانس با دوربینها یکی نباشد،مشکلاتی مانند پرش کردن تصاویر، قطع و وصل شدن، گرمی بیش از حد ترانس ها و… را به دنبال خواهد داشت.
هزینه های منابع تغذیه در برابر هزینه هایی که صرف دوربین های مداربسته می شود بسیار کم بوده پس بایستی بهترین منبع تغذیه را فراهم آورید، منابع تغذیه ای که جریان خروجی آنها متغیر نباشد به عبارتی ولتاژی رگوله و ثابت شده را به دوربین های مداربسته برساند.
در طراحی کردن های نخست بایستی عیب ها و مزایایی که ترانس های مرکزی دارند را بدانیم.
ترانس های مرکزی در چندین گروه دسته بندی می شوند. گروهی از ترانس ها از خروجی های مجزا برخوردار بوده، به این معنی که اگر اتصال خارجی سیم های مابین ترانس ها و دوربین های مداربسته ایجاد شود تنها این خروجی قطع می شود و مابقی خروجی ها ولتاژ رات به دوربین های مداربسته می رسانند.اینگونه ترانس ها دیجیتالی می باشند و از مدار الکترونیکی هوشمند برخوردار می باشند.
برخی دیگر از ترانس های مرکزی که قیمت بالایی نداشته و تنها دارای یک خروجی می باشند و به کلیه دوربین ها وصل می شوند تصور کنید 16 دوربین مداربسته به این ترانس مرکزی وصل هستند و با وقوع یک اتصالی کوچک، همه تصویرها قطع شده و امکان دارد پشت ترانس 16 خروجی دیده شود ولی موضوع مهم در این بین این است که خروجی ها از داخل به یکدیگر وصل نباشند و با مداری جداگانه طراحی شوند.
یا ترانس مرکزی پیشرفته استفاده کنید ویا برای هر دوربین، ترانس جداگانه بکاربریدتا درهنگام وقوع مشکل، تنها یک تصویرقطع شود.
شرکت فنی مهندسی پیشگامان الکترونیک کویر یزد
بدون دیدگاه