شاید راننده ی معمولی یک خودرو نداند، اما فناوری تشخیص پلاک خودرو (LPR) امروزه بيش از هر زمان دیگری رایج شده و با پیشرفت های فناوری، تبدیل به راه حلي به صرفه و قدرتمند برای سیستم های کنترل دسترسی و فرآیندهای پلیسی شده است.
باب مسنیک، مدیرعامل یکی از شرک ت های تولیدکننده ی سیستم های پلاک خوان در مقاله ای آورده، مؤلفه های اصلی که در سیستم پلاک خوان مورد استفاده قرار می گیرد، نرم افزار آنالیتیک است که تصاویر را به کاراکترهای کامپیوتری و به یک دوربین IP خوب تبدیل می سازد. نرم افزار تبدیل آنالیتیک به نرم افزار OCR شباهت دارد. مسنیک گفت: سیستمهای پلاک خوان به عنوان یک سیستم مستقل و یا گزینه ای درونِ سیستم های مدیریت تصاویر دوربین های IP موجود هستند.
اولین بخش راهکار پلاک خوان، خودِ دوربین IP است. دوربین مورد استفاده برای این امر باید بتواند تصاویری با کیفیت عالی دریافت نماید، چرا که کارکرد درست نرم افزارهای آنالیتیک تا حد زیادی به این امر بستگی دارد. رزولوشن این سیستم ها باید بدون توجه به شرایط نوری روز یا شب در سطح خوبی باشد.
مسنیک گفت: اگر نور استاندارد موجود نباشد، نور IR را می توان به سیستم ها اضافه کرد. این نور می تواند هم به صورت مجزا باشد و هم داخل دوربینها به صورت نورافکن هایی نصب شده باشد. بسیاری از پلاک های خودروها نوعی رنگ قابل انعکاس دارند که هنگام نورپردازی IR امکان مشاهده ی آنها بیشتر می شود. دوربین ها باید از فناوری WDR نیز پشتیبانی کنند تا در شرایط نوری شدید بتوانند به خوبی عمل نمایند.
سرعت خودرو نیز عامل بسیار مهمی در گرفتن تصاویری با کیفیت بالا است. هر قدر که سرعت بالاتر برود، گرفتن و پردازش تصویر پلاک سخت تر می گردد. در اینجا است که نرخ فریم و سرعت دیافراگم دوربین وارد ماجرا میشود. نحوه ی قرارگیریِ دوربین نیز اهمیت دارد.
همچنین نقش رزولوشن دوربین در این میان، کاملاً مشخص است. هر قدر که رزولوشن دوربین بیشتر و بالاتر باشد، شانس گرفتنِ کاراکترهای پلاک خودرو بیشتر می شود. برای این که این امر ساده تر شود، بسیاری از سیستم های پلاک خوان نرخ رزولوشن را برای کارکرد سیستم خود تعریف می کنند و معمولاً این امر با پیکسل های سطح پلاک خودرو و پیکسل های هر کاراکتر مشخص می گردد.
همچنین لنز مورد استفاده برای سیستم های پلاکخوان نیز میتواند مورد محاسبه قرار گیرد. لنز، میزان فاصله از دوربین را محاسبه می کند و نصبکنندگان باید از علم مثلثات استفاده کنند تا زاویه لنز مورد نیاز به دست آید.
پیشگامان الکترونیک کویر یزد
بدون دیدگاه