برای شبکه کردن چند سیستم و یا تجهیزات مرتبط ما نیاز به یک هاب سوئیچ داریم که بتواند کار آدرس دهی و نقل و انتقال داده را بخ عهده بگیرد، سوئیچ های شبکه بسته به نوع کاربرد آنها در دو نوع Unmanaged و managed استفاده می شود هر محیطی که راه اندازی می شود نوع سوئیچ طبق تعداد تجهیزات کامپیوتری تعیین می شود که سوئیچ مورد نظر دارای چند پورت باشد که هاب سوئیچ ها معمولاً از 5 پورت الی 48 پورت در بازار موجودند، در اینجا سوئیچ غیر مدیریتی TOTOLINK SG16 را مورد تست و بررسی قرارداده ایم.
برای شبکه کردن چند سیستم و یا تجهیزات مرتبط، ما نیاز به یک هاب سوئیچ داریم که بتواند کار آدرس دهی و نقل و انتقال داده را بر عهده بگیرد. سوئیچ های شبکه بسته به نوع کاربرد آنها در دو نوع Unmanaged و managed (مدیریتی و غیرمدیریتی) استفاده می شوند و نوع آنها (برای مثال سوئیچ مورد نظر دارای چند پورت باشد؟). هاب سوئیچ ها معمولاً از 5 پورت الی 48 پورت در بازار موجودند.
سوئیچ ها در مجموع به دو نوع زیر تقسیم می شوند:
عدم مدیریت: یک سوئیچ برای راندازی شبکه بدون هیچگونه نرم افزار مدیریت شبکه خاص. مدیریت شده: سوئیچ مدیریت شبکه با سرویس های مبتنی بر وب یا دسکتاپ.
سوئیچ هایی که مدیریت می شوند، بدون تنظیمات شبکه ای می توان از آنها برای ایجاد یک شبکه از آنها استفاده کرد. اکثر ما شاید بگوییم دیگر شبکه کابلی منسوخ شده اما اینطور نیست، شبکه کابلی قبل از شبکه بی سیم راه اندازی شده و در حال حاضر هم از آن جهت برقراری یک ارتباط پایدار استفاده می کنند. اما چرا نیاز به سوئیچ شبکه دارم؟ برای اتصال انواع دستگاههای شبکه، مانند رایانه های شخصی، لپ تاپ ها، پخش کننده های رسانه ای، چاپگرها، دوربین های IP، سرور ها، روترها و حتی دستگاه های دیگر، ممکن است نیاز به سوئیچ ها برای خانه یا دفتر کار داشته باشید؛ و همچنین نیاز به اشتراک گذاری فایل ها و یا جریان رسانه ها بر روی شبکه با سرعت بالا. امروز قصد داریم به بررسی سوئیچ غیر مدیریتی TOTOLINK SG16 بپردازیم.
مقدمه
کمپانی ZionCom صاحب امتیاز برند توتولینک در سال 1998 توسط آقای کیم در کشور کرهجنوبی تاسیس شد و از سال 2001 با برند IPTIME در زمینه محصولات شبکه شروع به فعالیت نمود. در سال 2005 سهم بازار این برند در کشور کرهجنوبی به 50% افزایش یافت، بهگونه ای که در این سال به برند اول تجهیزات شبکه SOHO در این کشور مبدل گردید. این افزایش تا سال 2007 به میزان 82% از کل بازار ادامه یافت و تاکنون نیز حفظ گردیده است. این کمپانی در سال 2009، برند توتولینک را با هدف پوشش بازارهای جهانی ایجاد نمود. طراحی متفاوت و زیبای محصولات این برند، اولین فاکتوری است که نظر هر بیننده و کاربری را جلب میکند، وجود میانافزار راهانداز (firmware) با تنظیمات پیشرفته و مراحل هوشمند نصب در کنار عملکرد مطلوب، کیفیت مثالزدنی و قیمت رقابتی، از ویژگیهایی است که به صورت مداوم محبوبیت محصولات توتولینک را در میان کاربران بازارهای بیش از 55 کشور افزایش میدهد.
هماکنون توتولینک در بیشتر کشورهای قاره آسیا از جمله ایران، چین، تایوان، هنگکنگ، ویتنام، هند و … و بعضی از کشورهای قارههای اروپا و آمریکای شمالی و جنوبی و قاره آفریقا، حضوری فعال دارد. سبد کالایی توتولینک متناسب با نیاز تمام کاربران SOHO در نظر گرفته شده است. شرکت «پردیس صنعت سیاره سبز» به عنوان نماینده انحصاری محصولات TOTOLINK در ایران، محصولات توتولینک را با 3 سال گارانتی معتبر شرکت سیاره سبز (GREEN) به بازار عرضه میکند.
بسته بندی و محتویات
سوئیچ SG16 از برند توتولینک دارای بسته بندی کاملا ساده بوده و مشخصات سوئیچ و عکسی از نمای کلی سوئیچ را بر روی جعبه مشاهده می کنید.
در نمای پشت جعبه، لوگوی گارانتی 36 ماهه گرین حک شده، و در قسمت پایینی جعبه به سازگاری این سوئیچ با همه سیستم عامل ها ، استاندارد IEEE 802.3U، ساپورت انوع کابلهای شبکه UTP و STP و قابلیت Auto MDI/MDIx (پشتیبانی از کابلهای کراس و استریت) اشاره شده است
محتویات داخل جعبه سوئیچ شامل کابل برق، دفترچه راهنمای نصب، پیچ ها و گوشواره های نصب در انواع رک و همینطور هلدر جهت نصب در زیر سوئیچ برای استفاده روی سطح صاف می باشد.
در کنار محتویات داخل جعبه دو گوشواره وجود دارد که هر کدام توسط چهار پیچ به دو طرف سوئیچ متصل می شوند تا توسط آنها بتوان سوئیچ را در داخل رک نگه داشت.
مشخصات فنی
در مشخصات فوق دو ویژگی نظر ما را به خود جلب می کند: اول سرعت گیگابیتی همه پورت های سویچ و دوم راهنمای عملکرد هر پورت از سویچ.
نگاه نزدیک
SG16 با شانزده پورت شبکه با سرعت 10/100/1000 مگابیت برثانیه و برطبق استانداردهای IEEE 802.3 ،IEEE 802.3u و IEEE 802.3ab فعالیت می کند. این سوئیچ گیگابیتی یک راه حل مناسب برای برنامه های کارگروهی می باشد که می تواند پهنای باند کامل تا 2000 مگابیت برثانیه را در حالت دو طرفه فراهم کند.
سوئیچ SG16 توتولینک دارای 16 پورت شبکه می باشد که شماره هر پورت در بالا و پایین آن مشخص شده است. از این سوئیچ برای شبکه نمودن 16 سیستم در واحدهای مختلف برای انجام امور فایل شیرینگ و یا اشتراک گذاری اینترنت می توان استفاده نمود.
>
در سمت چپ سوئیچ، لوگو و مدل سوئیچ توتولینک را مشاهده می کنید که در زیر لوگو چراغ پاور در هنگام روشن شدن دستگاه به رنگ سبز در می آید.
برای هر پورت شبکه بر روی سوئیچ سه چراغ وضعیت قرار گرفته است که به شرح زیر می باشد.
1GIGA: روشن شدن چراغ به این معناست که ارتباط این پورت با نود شبکه مقصد با سرعت هزار مگابیت برثانیه در حال فعالیت است.
100/10: روشن شدن این چراغ به این معناست که سرعت ارتباط این پورت با شبکه گرینده یا فرستنده بین 10 تا 100 مگابیت برثانیه می باشد.
Duplex: اگر حالت چراغ ها سبز باشد یعنی در حالت Full Duplex فعالیت می کند و اگر خاموش باشد یعنی در حالت Half Duplex در حال فعالیت است.
نکته: اگر هرکدام از چراغ ها به رنگ نارنجی باشند، ارتباط آن پورت به خوبی صورت نگرفته است.
از ویژگی های اکتیو این سویچ گیگابیتی می توان به پشتیبانی از کنترل جریان برای هر پورت، پشتیبانی از قابلیت ذخیره سازی و انتقال مسیر، پشتیبانی از NWay، مذاکره خودکار برای تمام پورت ها. پشتیبانی از MDI / MDIX برای هر پورت و پشتیبانی از کنترل پهنای باند در هر پورت اشاره کرد.
محفظه سوئیچ و پنل جلویی SG16 از جنس فلز طراحی و ساخته شده است.
پشت سوئیچ یک پورت برای اتصال برق ورودی 220 ولت با 0.7 آمپر جریان وجود دارد که کار تغذیه SG16 را به عهده دارد و در کنار آن یک کلید پاور برای روشن و خاموش نمودن سوئیچ تعبیه شده که در تصویر فوق نمایی از استفاده سوئیچ در داخل رک مشخص شده است.
6/>
برد فیزیکی
تمام پورت های شبکه روی TOTOLINK SG16 به یک مدار متصل می باشند که بر روی این مدار دو چیپست قدرتمند REALTEK برای مدیریت استفاده شده است. چیست RTL8376 برای سوئیچ شبکه 16 پورت گیگابیتی طراحی شده که با توان 128 پین، کم قدرت و با عملکرد بالا خودنمایی می کن.، در این چیست کنترلر Octal Giga-PHY عمل کنترل ارسال و دریافت دیتا را در شبکه گیگابیتی به عهده دارد، و در کنار آن چیپست RTL8218 را مشاهده می کنید که کار ادغام سازی از جمله SRAM و مدیریت ثبت داخلی را انجام می دهد.
SRAM کار ذخیره سازی بسته های جاسازی شده در RTL8376 را انجام داده که یکی از ویژگی های مدیریت حافظه برتر در این قسمت بیان می شود.
RTL8376 از فریم های کنترل استاندارد جریان 802.3x برای تقطیر دو طرفه و یا اختیاری برای حالت نیمه دوبلکس پشتیبانی می کند. این مهم تعیین می کند که چه زمانی باید مکانیسم کنترل جریان را با بررسی دسترسی به منابع سیستم، از جمله بافر های بسته و صف های انتقال مشخض گردد. RTL8376 کار ارسال بسته ها فقط به پورت های غیر مسدود را انجام می دهد.
این تراشه به منظور پشتیبانی از ترافیک انعطاف پذیر، از قوانین ACL از قبل تعریف شده پیروی می کند و برای بهبود ارسال برنامه های کاربردی در زمان واقعی یا چند رسانه ای شبکه، چهار اولویت را برای هر بسته دریافت و یا ارسال شده تخصیص می دهد. یک: اولویت بر اساس پورت است دو: 802.1p / Q VLAN سه: فیلد DSCP در header IPv4 / IPv6 چهار- اولویت اختصاص داده شده ACL
RTL8376 یک جدول VLAN 4K را برای عملیات VLAN بندی مبتنی بر پروتکل 802.1Q فراهم می کند تا ارتباط منطقی از اتصال فیزیکی را جدا کند. RTL8376 از چهار پیکربندی VLAN مبتنی بر پروتکل مورد نظر پشتیبانی می کند که می تواند EtherType ،LLC و RFC1042 را به عنوان کلید جستجو انتخاب کند.
طبق تصاویر فوق سوئیچ SG16 از سه مدار الکترونیکی تشکیل شده است. بر روی مدار تغذیه برچسب ROHS را مشاهده می کنید که بیانگر پیروی نصب قطعات از این قانون می باشد. و همینطور LED های راهنمای رو سوئیچ به یک مداری متصل شده اند که بر روی آن چیست 8231 REALTEK کار کنترل آنها را به عهده گرفته است.
تست و کارایی
SG16 قابل راه اندازی روی دسکتاپ و یا توسط چهار پیچ (طبق تصویر زیر) در انواع رک های ایستاده و یا دیواری در حالت رکمونتی نصب نمود.
این سوئیچ unmanaged برای محیط های اداری و یا خانگی با کاربری عمومی توصیه می شود. با توجه به این unmanaged بودن این سوئیچ هیچ نوع مدیریتی برای پورت های این سوئیچ نمی توان داشته باشیم، تنها تستی که از این سوئیچ برای مقایسه با سایر سوئیچ های هم رده SG16 می توان بکار برد، تست پهنای باند شبکه است.
برای شروع، پس از نصب این سوئیچ در رک ایستاده آن را داخل شبکه ای با تعدادی پورت فعال راه اندازی نمودیم، در این بین دو سیستمی که دارای کارت شبکه گیگابیتی بوده را توسط کابل CAT6 به این سوئیچ متصل نمودیم و برای هر کدام رنج آی پی 192.168.0.1 و 192.168.0.2 تعیین کرده و سلامت شبکه این دو سیستم را از طریق پینک تست گرفتیم.
برای تست از نرم افزار TamoSoft Throughput Test استفاده کردیم، به این ترتیب که نرم افزار را بر روی هر دو سیستم نصب کرده و بر روی سیستمی که رنج آی پی 192.168.0.1 دارد فایل server را اجرا نموده و بر روی سیستم با آی پی 192.168.0.2 فایل Client را اجرا نموده و گزینه کانکت را فشردیم.
در طی یک مدت زمان طولانی به نتیجه زیر رسیدیم:
مرحله بعد با علامت دار کردن گزینه TCP only تست گرفتیم که به یک گراف پایدارتری رسیدیم:
در دو تست فوق مشاهده میکنید که سوئیچ توتولینک توانسته به نتایج خوبی دست پیدا برسد. سوئیچ SG16 می تواند حداقل پهنای باند 800 مگابیت برثانیه را در اختیار ما قرار دهد که بسیار راضی کننده می باشد. برای درک این مفهوم از یک سوئیچ CISCO catalyst 2960 x management برای تست خود استفاده کردیم تا یک مقایسه ای با سوئیچ توتولینک داشته باشیم.
برای تست سوئیچ سیسکو 2960 از نرم افزار فوق استفاده نمودیم که نتیجه آن در تصاویر زیر مشخص می باشد:
همان طور که درتست های فوق مشاهده می کنید، سوئیچ حرفه ای سیسکو با توجه به مدیریتی بودن آن پهنای باند بالای 80 درصدی را در اختیار قرارداده است. اگر بخواهیم تست های سوئیچ غیر مدیریتی SG16 برند توتولینک را با سوئیچ مدیریتی سیسکو 2960 را مقایسه کنیم می توجه می شود که تقریبا در یک رده قرار دارند.
نکته: تست این دو سوئیچ در شرایطی انجام شد که دو سیستم آکبند اسمبل شده و بر روی هر دو ویندوز 7 نسخه 64 بیتی نصب شد، در واقع هیچ نرم افزاری جز نرم افزار تست بر روی این سیستم نصب نبوده و از دو کابل CAT6 UTP جهت برقراری ارتباط سوئیچ با دوسیستم استفاده کردیم.
نتیجه گیری
سوئیچ گیگابیتی 16 پورت توتولینک مدل TOTOLINK SG16 که در دسته سوئیچ های غیر مدیریتی قرار دارد را می توان در محیط های کوچک برای ارتباط تجهیزات ارتبط شبکه ای بکار گرفت. برای کانفیگ سیستم های شبکه در دو حالت DHCP و تعیین رنج آی پی برای هر سیستم ارتباط آنها را می توان بستر سازی نمود. از ویژگی های بارز این سوئیچ می توان به گیگابیتی بودن پهنای باند اشاره نمود که با توجه به تست ها و مقایسه های انجام شده، عملکرد بسیار خوبی را از خود به نمایش گذاشت و با توجه به قیمت مناسب آن نسبت به نمونه های مشابه این سوئیچ با سایر برندها، از ارزش خرید بالایی برخوردار است. از موارد مثبت دیگر می توان به نصب سویچ در حالت رکمونت اشاره کرد.
اگر نگاهی هم به داخل سوئیچ داشته باشیم، می توان به کیفیت ساخت بالای برد های الکترونیکی و استفاده از چیپست های قدرتمند Realtek اشاره نمود. اما دشوار است بهترین سوئیچ را برای همه نیازهایتان انتخاب کنید! از آنجا که ما در این بررسی سوئیچ برند توتولینک مدل TOTOLINK SG16 را مورد بررسی قرار دادیم، بنابراین، اگر شما مایل به ایجاد یک شبکه در محیط خانه، دفتر کار و یا محیط خاص هستید، پیشنهاد می کنیم TOTOLINK SG16 را نیز مد نظر قرار دهید.
سوئیچ گیگابیتی توتولینک را می توانید با گارانتی 36 ماهه گرین از بازار تهیه فرمایید
مشخصات کلی سوئیچ SG16:
– پشتیبانی از استانداردهای IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3ab, IEEE 802.3x.
-برخوردار از 16 پورت 10/100/1000 Mbps با قابلیت auto-negotiation
– پشتیبانی از Flow Control برای هر یک از پورتها
– پشتیبانی از قابلیت Store and Forward Switching
– پشتیبانی از auto MDI/MDIX برای هر یک از پورتها
– پشتیبانی از کنترل پهنای باند جداگانه برای هر پورت
– حمایت از PHY register read/write access
نقاط قوت:
+ کیفیت ساخت بالا
+ LED های راهنما
+ قیمت مناسب
+ استفاده از چیپست های قدرتمند Realtek
+ پهنای باند عالی
در بخش انتهاي بررسي به نمرات کسب شده توسط محصولات در چند قسمت مختلف مي پردازيم. برای اطلاع از نحوه نمره دهی و نشان ها به صفحه جوایز سخت افزار مراجعه کنید. سوئیچ شبکه TOTOLINK SG16 در اکثر بخش ها خوب ظاهر شد و توانست نمرات خوبی را از سمت ما کسب کند.
بدون دیدگاه