محاسبه ی فضای ذخیره سازی در پروژههای دوربین مدار بسته بسیار حائز اهمیت است. حتما میخواهید یاد بگیرد که چگونه پهنای باند و ذخیره سازی را برای دوربین های تحت شبکه و دستگاههای ضبط خود محاسبه کنید، و بتوانید تخمین بزنید که چقدر از هارد برای ضبط فیلم های دوربین مدار بستهی استفاده میشود.
در مورد ذخیره سازی دوربین مدار بسته سوال دارید؟
در حال خرید یک سیستم دوربین مدار بسته هستید، اما نحوهی محاسبهی ذخیره سازی لازم برای ضبط فیلمهای دوربین را نمیدانید. “چه هاردی باید بخرم ؟ DVR چه مدت زمانی میتواند ضبط کند؟”
محاسبه ذخیره سازی قبل از خرید
زمان درست برای محاسبه ذخیره سازی زمانی است که پروژهی شما هنوز بر روی کاغذ است… اگر دوربین و دستگاه ضبط را خریده باشید چی؟
فرض کنیم شما یک ضبط کنندهی دیجیتال (DVR) با هارد ۱ یا ۲ ترابایت برای ذخیرهی ویدئو دارید. مهم نیست که آیا این یک DVR 4، ۸ یا ۱۶ کاناله است، شما میتوانید پیکربندی را تنظیم کرده و فیلمها را برای مدت زمان ۷ تا ۳۰ روز یا حتی طولانیتر ضبط کنید. اما ۳۰ عدد خوبی است.
۳۰ روز برای اکثر پروژه ها کافی است …
خب، شنیده ام که مردم تقاضای ضبط پروژه دوربین مدار بسته برای یک سال را دارند. اگرچه این امکان وجود دارد، اما یک وضعیت معمولی نیست، چون پروژهای که بتواند برای چنین مدت زمان طولانی ضبط ویدئو داشته باشد بسیار گران خواهد بود.
روش اول برای محاسبه ذخیره سازی
بیایید از یک روش ساده برای محاسبه ذخیره سازی برای پروژه دوربین مدار بسته استفاده کنیم، فقط باید بدانید که دوربین امنیتی شما از چه میزان پهنای باند استفاده میکند و این همان نرخ بیت دوربین شماست.
اگر قصد دارید از دوربین خود با وضوح HD استفاده کنید، نرخ بیتKbps ۱۰۲۴ مناسب خواهد بود و برای وضوح Full HD با استفاده از نرخ بیت Kbps 2048 امکان پذیر خواهد بود.
با دانستن این اطلاعات، میتوانید از یک فرمول یا یک محاسبه گر ذخیره ساز برای وارد کردن نرخ بیت، تعداد روزهای ضبط و تعداد دوربینها استفاده کنید.
اگر عجله دارید، فرمول اینجا است:
با نا امیدی به دنبال فرمولی برای محاسبهی ذخیره سازی دوربین مدار بسته هستید؟
فرضیات بیشتری در مورد محاسبه ذخیره سازی دوربین مدار بسته وجود دارد، اما اگر شما واقعا عاشق ریاضی و مایل به دیدن فرمول هستید ، بفرمایید ….
Storage = ( (cam_bitrate/8) * 3600 * 24 * Qty_cam * Qty_days ) /1G
Storage= مقدار فضای در گیگابایت (GB)
= cam_bitrate پهنای باند دوربین
۸ = برای تبدیل بیت به بایت
۳۶۰۰ = برای تبدیل ثانیه به ساعت
۲۴ = برای تبدیل ساعت به روز
= Qty_cam تعداد کل دوربینها
Qty_days= تعداد روزها
= ۱G تقسیم ۱ گیگ (۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) برای تبدیل از KB به GB
فرمول درازی است، اینطور نیست؟ نگران نباشید این چیزها آسان است، فقط به مثال نگاهی بیاندازید تا متوجه شوید چگونه از این فرمول استفاده کنید.
فرمول محاسبهی ذخیره سازی مثال ۱
ذخیره سازی = ۱۱ گیگابایت
فرمول محاسبهی ذخیره سازی مثال ۲
ذخیره سازی = GB 6،۶۳۵ یا ( TB 6.35)
خب فرمول محاسبات ذخیره سازی چگونه بود؟
من از نرخ بیت دوربین برای محاسبه استفاده میکنم، بدین معنی که میدانم دوربین برای ضبط کیفیتی خاص که برای آن تنظیم شده، از چه میزان پهنای باند استفاده میکند.
در مثال ۱، نرخ بیت دوربین Kbps ۱۰۲۴است، بدین معنا است که براى ضبط ویدئو، حدود ۱۰۲۴۰۰۰ بیت یا Mbps1 استفاده مىشود.
در مثال ۲، نرخ بیت دوربین Kbps2048 است، به این معنی که برای ضبط ویدئو، حدود ۲،۰۴۸،۰۰۰ بایت یا Mbps 2 استفاده می شود.
در مثال دوم، دوربین از پهنای باند (و ذخیره سازی) بیشتری استفاده میکند، زیرا احتمالا برای ضبط تصاویر با کیفیت بالاتر تنظیم شده است.
برای کسانی که از فرمول متنفرند:
خب، شما از ریاضی و تمامی آن فرمولهای محاسبهی ذخیره سازی نفرت دارید، نه؟
هنوز هم ناچارید ذخیره سازی دوربین را محاسبه کنید و به دنبال راهی آسان هستید، شاید بتوانید از پهنای باند دوربین مدار بسته و محاسبه گر ذخیره ساز استفاده کنید.
آیا همچین چیزی وجود دارد که به شما در پروژه دوربین مدار بسته شما وجود دارد؟
بله، به زودی خود شرکت فراگستر الکترونیک برنامه ای را روی سایت قرار خواهد داد تا شما از این فرمول ها بی نیاز باشید .
ابزار طراحی سیستم ویدئویی تحت شبکه
این پهنای باند و محاسبه گر ذخیره ساز برای استفاده آسان است، بگذارید مستقیما به مثال قبل برگردیم. در مثال شماره ۱ یک دوربین که با ضبط به مدت یک روز از Kbps 1024 استفاده میکند وجود دارد.
بنابراین، به تصویر زیر نگاه کنید، دقیقا همان چیزی است که در مربع قرمز قرار گرفته است …. ۱ روز، ۱ دوربین، Kbps 1024 ، میتوانید نتیجه را مشاهده کنید.
بله، دقیقا همان طوری هست که با استفاده از فرمول بدست آمد. میزان ۱۱ گیگابایت ذخیره سازی کلی است، به فضای هارد نگاهی بیاندازید.
چه چیزی بر پهنای باند و ذخیره سازی تأثیر میگذارد؟
- ۱: رزولوشن
هرچه رزولوشن دوربین بالاتر باشد، به پهنای باند و فضای ذخیره سازی بیشتری نیاز است، برخی از رزولوشنهای رایج دوربین تحت شبکه عبارتند از: QCIF، CIF، ۲CIF، ۴CIF، VGA، SVGA، HD، Full HD و ۴K
- ۲: نرخ فریم:
۲۵ FPS در حرکت در زمان واقعی در نظر گرفته شده و حرکتی صاف را در ویدیو ضبط شده نشان میدهد، اما اگر شما دوربین خود را با چنین نرخ فریمی تنظیم کنید، استفاده از پهنای باند و ذخیره سازی، بسیار افزایش خواهد یافت. بنابراین برای اکثر پروژههای دوربین مدار بسته ۱۵ FPS کافی میباشد.
- ۳: الگوریتم فشرده سازی (CODEC)
انتخاب کدک به طور چشمگیری بر میزان هارد مورد استفاده برای ضبط تاثیر میگذارد، بنابراین با استفاده از الگوریتم های مدرن مانند H.264، H.264 plus و H.265 می توان فضای بیشتری را در مقایسه با کدکهای قدیمی مانند MJPEG یا MPEG- 4 ذخیره کرد.
- ۴: فعالیت صحنه
اگر صحنه ای که دوربین در آن نصب شده بسیار پیچیده است، یعنی حرکات افراد و اشیاء زیاد باشد، نیاز به پهنای باند بیشتر و فضای ذخیره سازی افزایش می یابد.
- ۵: ضبط پیوسته یا رویداد
هنگامی که یک ضبط کنندهی دوربین مداربسته را تنظیم میکنید، میتوانید انتخاب کنید که دوربین حتی در صورت عدم وقوع رویدادی، تصاویر را به طور مداوم ذخیره کند، یا اینکه دوربین فقط زمانی شروع به ضبط کند که حرکتی تشخیص داده شود.
همانطور که میبینید، هیچ چیزی پیچیده نیست، و شما میتوانید آن را انجام دهید. اما به یاد داشته باشید این یک محاسبه ذخیره سازی با برآورد کلی است.
پس از ۳۰ روز ضبط واقعی، میتوانید اطمینان حاصل کنید که آیا سیستم طبق برنامه ریزی ضبط کرده است، تا زمانی که ضبط کننده بتواند حداقل ۳۰ روز فیلم را نگه دارد.
شرکت فنی مهندسی پیشگامان الکترونیک کویر یزد
بدون دیدگاه